2012. május 20., vasárnap

Brassói

Azt mondják, ha egy kapcsolat csúnya véget ér, jobb nem emlékezni rá, illetve abból a kapcsolatból semmi nem fog hiányozni a későbbiekben. Ez nem teljesen igaz. Volt egy csúnya kapcsolatom, ami csúnya véget ért (nem véletlenül használom ennyiszer a csúnya jelzőt), mégis van egy valami, ami hiányzik. Pontosabban csak volt. Ez pedig nem más, mint expasi édesanyjának brassói aprópecsenyéje. Azért csak volt, mert volt olyan kedves, és a receptet megosztotta velem, így már én is el tudom készíteni.  Az egyik nagy kedvencem, és végre már nem az exemet juttatja eszembe, hanem azt, amikor nagybátyám evett belőle, és azt mondta, most már férjhez mehetek, vagy amikor kutyafuttában készítettem el páromnak, mert rohantunk, és mégis türelmesen kivárta, amíg elkészítem a fotókat. 
Íme a recept:

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 80 dkb szűzpecsenye, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3
dkg zsír, 5 gerezd fokhagyma, kis törött bors, 1 kávéskanál pirospaprika, kis majoranna, só, 15 dkg
füstölt szalonna

A sertés szűzpecsenyét vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát a zsíron
üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Erős tűzön kevergetve
lepirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a majorannát. Külön
edényben kisütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát és elkeverjük a közben megpirult hússal. Ha
szükséges, utánaízesítjük. Ha elkészült, egészen rövid, tartalmas, barnás színű levének kell lennie.
Kockázott, olajban sült burgonyával összekeverve tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése