2012. augusztus 13., hétfő

Februári szülinap

Húgom és öcsém ikrek. Bár szinte semmiben nem hasonlítanak egymásra, az ízlésvilágukat is beleértve: öcsém imádja az édességet, illetve a hízlalós kajákat, húgom az egészség megszállottja, és ha teheti, akkor az édességek és sütemények terén is válogat, vagy épp csak hogy megkóstolja azokat, leszámítva talán csak a csokit.
Most is csak azért utaztam haza - persze ez a csak azért enyhe túlzás, hiszen köszönteni mindenképp mentem volna - hogy elkészítsek neki egy könnyed, nyári, nem túl hízlaló narancstortát. Tudom, lassan lehet élni a gyanúperrel, hogy csak narancsos tortákat tudok készíteni, de igazából csak nagyon szeretjük ezt a gyümölcsöt.
Tehát a torta:

Egy kerek tortaformában megsütünk egy lap piskótát (ez lehet vizes piskóta is, de az egyszerűbb és hagyományosabb 3 tojás, 3 ek. liszt, 3 ek. cukor is megteszi). Miután kihűlt a lap, visszahelyezzük a tortaformába, majd a széleit körbe rakjuk babapiskótával. Kicsit nekem össze kellett nyomni a tésztát, mert hűlés közben nem ment össze eléggé. Tehát, miután körberaktuk a formát, nekiállhatunk a krémnek: leturmixolunk kettő vagy három savanykásabb, a héjától és a fehér rétegtől gondosan megtisztított narancsot 2 ek. (ez lehet ízlés szerint több vagy kevesebb is) citromlével, egy pohár natúr joghurttal és 2 lapos ek. (ez is lehet ízlés szerint több vagy kevesebb) porcukorral.  Ezután felverünk fél liter tejszínhabot, miközben egy csomag zselatint (biztos ami biztos alapon) felforralunk 1 dl. vízben. Mikor minden hozzávaló készenlétben leledzik, akkor összekeverjük őket, majd a babapiskótával kirakott tortaformába öntjük. Hűtőben 2 óra alatt biztosan megdermed, utána narancsokkal borítjuk.





Azért azt is el kell mondanom, hogy még hugi ezt a tortát, és 18 éves szülinapos lévén aktnaptárat és bacardi breezert kapott, (öcskös ugyancsak), azért öcsém tortája kissé profibbra sikerült, anya Charlotte tortát sütött [recept előbb-utóbb olvasható lesz a tecasut.blogspot.com-on]. Íme a kettő egymás mellett:

4 megjegyzés:

  1. Akkor isten éltesse az ikreket:) Szerintem mindkét torta profi:)És persze a cukrászok is:)

    VálaszTörlés
  2. Minden jót kívánok!
    Szép torták!

    VálaszTörlés
  3. Kati, Farci, köszönöm :)!
    Gabriella, csak nem kipróbáltad???:)

    VálaszTörlés