A Lidl egy jó hely. Főleg, ha párommal megyek vásárolni, aki szereti a
hasát és szeret engem, és mindenfélét belecsempész a kosárba, amit én
nem is veszek észre, csak miután megvette nekem. Nem tudom, hogy
csinálja.
Az egyik ilyen bevásárlás alkalmával egy receptes könyvet kaptam, a címe
Gyors ételek. Rafinált változatosság minden napra. Nagyon jó kis könyv,
ránézésre az egészet megfőzném. Nah jó, csak a recepteket, de a lényeg,
hogy nagyon tetszetős ételeket tartalmaz.
Elsőnek párom választott, és persze miért ne, darált húsos receptet,
ráadásul marhából. De az ígéret szép szó, meg hát meg kellett hálálni a
könyvet. Következzen tehát a részemről fenntartásokkal fogadott, ám
kellemes csalódást okozó, páromnak nagyon ízlő étel kicsit módosítva:
Megpucoltam egy vörös hagymát (eredetiben mogyoróhagyma) és egy gerezd
fokhagymát, felapróztam és megdinszteltem olajon. Ez után beletettem 200
g darált marhahusit, és majdnem készre pirítottam. Itt egy kicsit
eltértem a recepttől,mert sóztam, borsoztam, és utána pirítottam készre,
míg a könyvben az ízesítés az utolsó lépés a raguban. Tehát miközben
készült a husi, egy nagyobb sárgarépát felkockáztam. (Az eredetiben
kellene bele a répával együtt 50 g sampion gomba is, de mivel párom nem
szereti, ezért inkább kihagytam, és a kukoricából került bele több.)
Tehát a sárgarépát beledobtam a raguba, és egy kevéske vízzel
felöntöttem, hogy olyan 5 percet párolódjon, majd belement 170 g
kukoricakonzerv, természetesen leszűrve, meg úgy ízlés szerint őrölt
pirospaprika. Ami még a raguból nálunk kimaradt, az a 3 csepp
Tabasco-szósz. Ilyen nem volt otthon.
Tehát összeállt a ragu. Ezt követően a réteslapok jöttek. Egyesével
kiterítettem, majd felét megkentem olvasztott margarinnal vékonyan (a
recept vizet ír) és a másik felét ráhajtottam. Aztán olyan 2
evőkanálnyit ráhalmoztam az egyik felére a raguból, feltekertem az
egészet és batyu szerűen összehajtottam. 5 darab batyum lett. Ezt
margarinnal kikent tepsibe tettem, megkentem a tetejét tojássárgájával
és 25 percre a sütőbe tettem alacsony lángra. Nagyon kis guszta húsos
rétesek lettek. Friss salátával és Lidlis joghurtos öntettel tálaltam.
Nem tudom, érthető lett-e a leírás, de ez nem a legjobb nap az
életemben, szóval nézzétek el nekem, és lessétek meg inkább a képet, és
ha kérdésetek van, akkor szóljatok:)!
Hát ez nagyon aranyos, a kis csempész-ajándékozó :-) A batyu pedig nagyon guszta
VálaszTörlés